DIY Donuts av lera

Gallery Of DIY Donuts av lera

DIY Donuts av lera

This post is also available in:

Månadens tema i Monthly Makers är miniatyr och även om det slutade med att jag älskade både själva skapandeprocessen och resultatet, så började det hela med viss skepsis. Min första tanke var ”åh nej, jag som har så stora händer och varken har tålamod eller fingerfärdighet att göra pluttiga saker!” Sedan fick jag ena fingret draget ur led i en hundincident och det förbättrar liksom inte finmotoriken att ha ett långfinger som svullnar upp till en stenhård korv som inte går att böja. .

När svullnaden började lägga sig plockade jag fram lera och tji fick min uppfattning om min otåliga klumpighet. Det slutade med att jag satt i flera timmar och gjorde mini-mini-mini-strössel och lade ovanpå mini-mini-donuts av lera utan att vilja sluta. Ler-donutsen blev sedan till söta halsband, nyckelringar, hårspännen och häftstift.

Steg-för-steg-beskrivningen hittar du längre ned i det här inlägget.

Den här gången bestämde jag mig för att strunta i måttfullheten och bara gå all in på gulligheten och lekfullheten. För inte är månadens skapelser bara pyttesmå och föreställer något sött, utan de har även min barndoms ultimata favoritfärger pastellrosa, turkost och vitt.

DIY Donuts av lera

Vill du ha chansen att vinna mina ler-donuts, så läs sist i inlägget hur du gör. Är du mer sugen på att göra egna mini-donuts i lera, så gör du så här:

Lera i beige, rosa, vitt och turkos, vanlig ugn, liten kniv, något att göra hålet med , halsbandshänge/nyckelring/hårklämma, ev starkt klister

- Ta en bit lera i vitt, rosa eller turkost , platta ut den och försök få till oregelbundna kanter

- Lägg frostingen ovanpå donuten och vik ned kanterna. Kläm till lite grann så att donut och frosting hänger ihop

- Rulla supersmala korvar av lera som skall bli glasyrsträng eller strössel

DIY Donuts av lera

- För att göra en ringlande glasyr lägger du en lerkorv i svängar ovanpå donuten. Om du hellre vill ha strössel, så skär du små bitar av lerkorven och lägger ovanpå din donut.

- Om du gör halsband eller nyckelring: tryck in ett halsbandshänge eller egentillverkad ögla av metall enligt bild.

- Torka leran i ugnen enligt instruktion på förpackningen. Vanligt är att lerfigurer behöver 30 minuter i 110 °C.

- Om du gör hårspänne: klistra fast donuts på din hårklämma

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2016 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I mars är temat miniatyr och är värd. Kommentera med en länk till ditt bidrag senast den 28 mars för att vara med.

DIY Donuts av lera

Vi som håller i Monthly Makers är , , , , , , , , , , och . Inspireras, skapa och utvecklas med oss under hela året!

JAG ÄR SÅ OTROLIGT TACKSAM ÖVER ALLA FINA LÄSARE OCH SKULLE GÄRNA VILJA GE LITE TILLBAKA TILL ER. DÄRFÖR TÄNKTE JAG LOTTA UT ETT DONUT-HALSBAND/-NYCKELRING/-HÅRSPÄNNE! DET ENDA DU BEHÖVER GÖRA FÖR ATT DELTA I TÄVLINGEN ÄR ATT DU SKRIVER I EN KOMMENTAR HÄR NEDANFÖR ATT DU VILL VARA MED. DEN 15 APRIL DRAR JAG EN VINNARE SOM FÅR VÄLJA VILKEN DONUT-SKAPELSE DEN VILL. <3 Tävlingen är avslutad!

FÖLJ HUNGRY HEART PÅ: , , och

Malmöbo med passion för DIY och miljövänliga, smarta lösningar. Nyfiken idéspruta som främst skapar med återbruk och naturmaterial i skandinavisk stil. Strävar efter en hållbar livsstil och har ett stort intresse för djur och natur. Trivs som bäst på långpromenad längs havet eller i skogen tillsammans med hunden Isbjörnen.

Jag är verkligen helt kär i dessa! Älskar donutsen med strössel på <33 Liksom; pastelliga bakverk i miniformat – det kan ju inte bli bättre!

DIY Donuts av lera

Åh vad roligt att du gillar dem! <3

Så söta man vill äta upp dem :)

Hi hi, då blir det magknip! ;-)

Skulle gärna vara med i utlottningen förresten :3

Kul! Klart att du skall vara det! =)

DIY Donuts av lera

Nu blev jag ju sötsugen redan innan frukost :-) Supersöta skapelser och jag får också nostalgipåslag av färgerna.

Ett litet datum om när du gör dragningen vore bra att skriva ut.

Tack för tipset om att skriva ut datum! På lågstadiet när 80-talet härjade gick jag till skolan i joggingdress i rosa eller turkost och med Minnie Mouse-tryck på. Det var först för några år sedan som jag började ta till mig de färgerna igen och faktiskt inse att de är fina om man kanske skippar Disney-biten… =)

Men!!! Otroligt att läsa att du oroade dig för att du skulle vara för klumpig när jag ser resultatet för de är ju sååå fina och jämna och fantastiska! Ministrösslet är helt amazing och jag som jobbat en del i polymerlera men inte alls favoriserat materialet pga KLURIGT är mäkta imponerad över dina bakarskills! Ovanpå det är alltihop så FINT och jag hade verkligen kunnat gå ut i hela stassen – hårspänne, nyckelring, halsband och allt!

Jag vill naturligtvis vara med i din utlottning! <3 Så fint att du arrangerar en sån :)

DIY Donuts av lera

Tack snällaste du! <3 Jag tror att jag hade god nytta av att ha bakat en massa när jag gav mig på att göra just donuts i lera. =)

Förresten kan du ha coolaste bloggnamnet ever

Underbart! Jag vill också vara med i utlottningen :)

Jajamän, jag antecknar att du vill vara med! =)

Alltså! De här är sååå jag! Vill verkligen vara med i en utlottning! Hihi. Och tack för helgen! Så mys!

DIY Donuts av lera

Hi hi, ja jag anade att de skulle hamna rätt nära din och Beatas smak. =) Pastell-donuts hade passat så himla bra till din fina rosa hårfärg!

Tack själv för helgen i Karlsborg. Så himla kul att träffa dig!

ÅH gulligt! Älskar miniatyrer. En dag ska jag bygga ett tittskåp minsann.

Det tycker jag absolut att du skall göra!

Men vad söta! Självklart vill jag vara med!

DIY Donuts av lera

Tack! Vad roligt att du gillar dem! =)

Jag håller tummarna för att du också vill haka på någon Monthly Makers-utmaning nu när du har blogg.

Jodå, det är allt tanken! Har varit lite trögt nu i början av året bara. Januari var jag ju med ”inofficiellt”, februari hoppade jag pga är årets segaste månad och jag hade 0 inspiration och mars har varit helt galen så har knappt hunnit fundera ut vad jag vill göra. Men fixade ett litet ”nöd-bidrag” idag så jag har något iallafall om jag inte hinner göra något annat i veckan ;)

Jaaa, vad glad jag blir att du kommer att vara med ”officiellt”! Det behöver verkligen inte vara något stort och superbearbetat, utan det viktigaste är att man kommer igång. =)

Men så söta! Håller tummarna för vinst! ?

DIY Donuts av lera

Vad roligt att du gillar dem! Vi håller tummarna! =)

Disse ble kjempekule! :) Fargekombinasjonene er bare herlige, og et stilig bidrag til miniatyrtemaet :D

Tack snälla du för dina fina ord!

nej men jag faller av stolen så söta???

Ha ha, ta det försiktigt så att du inte slår dig! ;-)

DIY Donuts av lera

Men herre jösses så fina!!!!! Så himla gulliga och jag är så imponerad av dina skills med sån lera! Försökte ju själv men det gick åt skogen

Åh men tack snälla du! <3 Jag tycker att din lerfågel och dina kaniner blev så himla fina. Att fågeln gick sönder sedan har ju inget med din förmåga att skapa i lera att göra.

Men så oerhört välgjorda de är, sjukt duktig är du :D

Men åh, så himla söta! Skulle helt klart behöva dessa som häftstift och liva upp min lilla hörna på jobbet, tänk så fint att fästa viktiga papper med en färgglad donut. Vill självklart vara med i utlottningen! :D

Tack! <3 Och jag håller med dig; viktiga papper behöver små donuts som piggar upp mitt bland allt allvar. =)

DIY Donuts av lera

Jag vill vinna och ge till en donut-älskande dotter!

Tack snälla! Då håller vi tummarna för dig och din dotter! =)

De här är så gulligt!! Otroligt fint gjort! Älskar när man upptäcker att saker är roligare än man föreställt sig samt när man är bättre än vad man trodde från början! Skulle vääldigt gärna vinna en söt nyckelring att liva upp nyckelknippan med!

Tack snälla du! <3 Ja, ibland går man ju och drar på gamla fördomar om att något skulle vara svårare än det faktiskt är och man kan ju dessutom öva upp sin förmåga. Det kommer definitivt bli fler lerskapelser för mig framöver!

Så läckra! Man vill bara äta upp dem! Förstår att du fastnade i att göra dem, det är något meditativt att sitta och pilla med lera.

Tags About DIY Donuts av lera