Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Gallery Of Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Ken je al die Amerikaanse opruim goeroe’s die hun perfect, opgeruimde voorraadkasten delen? Zo niet, ga NU naar Pinterest! Het is zo heerlijk verslávend om naar te kijken, mijn guilty pleasure. Ik droom ervan sinds ik mijn voorraadkast een make-over heb gegeven ?). Het voelde bijna onhaalbaar, omdat je in Amerika de perfecte bakjes en opruimspulletjes kunt kopen, en hier kon ik ze maar niet vinden. Maarrrrr het is gelukt. Mijn voorraadkast heb ik hélemaal opgeruimd en georganiseerd!

2 jaar geleden kwamen we in dit huis wonen en zag de voorraadkast er zo uit.

Net zwanger, kotsmisselijk en moe, maar ik móest en zóu de voorraadkast . Ook al waren we de hele woonkamer ondertussen ook aan het verbouwen. Haha! Don’t fight with a preggo woman.

Ik scháám me om bovenstaande foto te laten zien, maar je weet dat het goed afloopt…

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Ik durfde op een gegeven moment de voorraadkast niet meer open te doen als er mensen in de woonkamer waren. Ik was zo bang dat er iets uit zou vallen. Whaha! Maar zo ziet het er nu uit! Inmiddels al 3 weken!

Iets wat ik ALTIJD denk bij het zien van dit soort foto’s is: hoe lang blijf dit zo netjes? Wat doe je als je bijvoorbeeld plotseling bijvoorbeeld meer cola koopt? Is zo’n georganiseerde kast bestand tegen groei en gewoon het leven dat elke keer verandert?!! Haha! Dat was dus heel erg mijn focus: een kast zo inrichten en organiseren dat wat ik ook koop of doe, de indeling zou in principe moeten blijven werken.

1.Haal alles uit de kastHaal de HELE kast leeg, wees niet bang voor de troep en chaos die je maakt. Mijn hele woonkamer lag vol met alle spullen die in de voorraadkast stonden. Maar het hielp me om écht gefocust te blijven en de troep op te ruimen. Plus, ik kon veel beter zien wat ik allemaal heb en wat er weg kon!

2.Koop matching bakkenEen georganiseerde kast móet ook mooi zijn. Allemaal verschillende bakjes en maandjes zorgde voor zoveel extra chaos.

Ik kocht bij Ikea bakjes! En het werkt ook nog eens heel fijn. Als ik ga koken pak ik bijvoorbeeld de ‘aardappelen-bak’ uit de kast zo mee naar de keuken.

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

3. Ga niet opruimen, begin met organiseren.Het voelt super overwhelming, al die troep bij elkaar. En je bent geneigd dan alles eerst op te gaan ruimen en uit te zoeken. Pak één bak en begin met de spullen waar je het meeste van hebt of de groep die je het makkelijkst overziet. Ik heb bijvoorbeeld veel bakspulletjes! Térwijl ik alles in een bak plaatste, zocht ik alles uit op houdbaarheidsdatum of spullen die ik eigenlijk nooit meer gebruikte.

4. Geef alles een labelOf in ieder geval de bakken. Dit is super belangrijk als er allemaal verschillende mensen in de kast duiken om even snel een snack te pakken of boodschappen op te ruimten. Labelen houdt alles efficiënt en georganiseerd, ook als bakken leeg raken.

Ik heb met een whiteboard stift op de bakken geschreven. En dat is perfect! Als je dit goed laat drogen, dan veeg je het er niet meer zomaar vanaf. Maar als je toch de bak een andere naam wilt geven, dan kun je hem nog prima schoonmaken!

5. Richt je kast inNadat alles in bakken zit, moet je het op de juist plekken gaat zetten. Misschien wil je sommige bakken wel in keukenkastjes zetten, andere bakken op een hogere of lagere plank om makkelijker te kunnen pakken. Plan de dingen die je dagelijks gebruikt op de planken waar je instinctief makkelijk naar grijpt .

6. Functie is het belangrijkstIk vond het belangrijk dat mijn kast er mooi uit zag, maar functie is het allerbelangrijkst! De onderste plank is niet de allermooiste, maar wel het meest functionele. En wat je nu niet ziet, is dat ik aan de rechtermuur een haak heb gehangen voor de strijkplank! Helemaal niet mooi, maar wel praktisch.

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Ik heb deze indeling nu 3 weken en wat werkt het fijn! Er zijn zoveel voordelen aan het opgeruimd houden van je voorraadkast. het is een heel stuk makkelijk erom te zien wat we allemaal nog hebben. Ik heb al zo vaak pasta gekocht, terwijl er ergens achterin nog een pak bleek te zijn. En misschien nog wel de grootste plus: ik doe een stuk efficiënter boodschappen. Ik kan heel makkelijk zien wat ik nog in voorraad heb en wat niet, dus ik koop niet meer zo snel weer een 5e pak bloem

Ik ben heel blij dat dit klusje geklaard is. En ik hoop dat mijn tips helpen. Als je vragen hebt of ideeën, laat het weten in de comments he? :) EN ik ben wel benieuwd, hoe ziet jullie voorraadkast er nu uit?

P.s Ik verwacht dat ik er vragen naar krijg, maar de tredes op de bovenste plank waar alle blikken op staan, heb ik in gekocht. Zoals ik al schreef hebben ze daar winkels gewijd aan opruimen met zoveel handige spullen. Maar zo’n trapje is van hout wel makkelijk na te maken .

Je inspireert me hiermee echt ???? ik wil meteen opruimen thuis.

Haha! Daarom volg ik zoveel opruim-accounts op Instagram! Ik blijf opruimen ????

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Ik wil NU naar de Ikea rennen! Dit gaat in ieder geval wel gebeuren ????

Wauw! Wat is ie mooi geworden! Nu begin ik zelf ook zin te krijgen om dingen op te ruimen???? Maar ik had nog een vraagje: Is dit de enige plek waar je je voorraad in opbergt of ligt er ook nog een deel in de keuken? En zo ja, welke spullen liggen in de keuken en welke in de voorraadkast?

Dankjewel!! Nee, dit is de enige plek waar echt voorraad ligt. Links in de hoek, onderste plank , ligt een berg met cruesli & melkpoeder. Ook uit de aanbieding. Eigenlijk wil ik daar nog een extra witte plastic bak voor kopen voor ‘extra voorraad/backstock’, dus voor de dingen die ik in bulk koop als het in de aanbieding is. Ander is het mandje ‘ontbijt’ bijv. zo vol!

Wauw ik heb precies zo’n kast en dit is echt ideaal en super mooi! Ik durf ook nooit die kast open te trekken als er visite is hahaha!

Geweldig! Dit is echt een droom haha ???? Ook echt mijn guilty pleasure, kan uuuuren op Pinterest ronddwalen tussen de pantry organisations! Ben wel benieuwd waar die trapjes van zijn, mijn vader gaat binnenkort naar Amerika, kan hij ze meenemen ????

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Jaaaa! Hier heb ik zolang op gewacht! Heppiedepeppie, dit gaan we zeker ook doen in ons nieuwe huis! Mooi geworden Shifra!

Dit komt precies op het juiste moment! 2 weken geleden mijn sleutel gekregen en nog aan het bedenken hoe ik mijn vooorraadkast in wil richten! Zo dus ????

Ohja! Dit wordt mijn project voor het nieuwe jaar! Ik ben wel al een goed eind op weg, want ik vind de overeenkomsten in jouw voorraadkast vergeleken met die van mij heel eng haha! Hetzelfde houten kistje, hetzelfde wijnrek, dezelfde planken aan dezelfde muur, trap aan dezelfde kant. Bizar. Nu nog mijn vele verschillende bakjes vervangen en echt goed opruimen. Fijne blogpost, ik sla hem even op!

Tip , je kan die bakken ook bij de action halen ????

Nu baal ik extra hard dat ik geen voorraadkast heb, haha! Wij hebben een keldertje, maar de deur komt tot je schouders en de bovenkant van de deur is schuin . En dan moet je er helemaal in klimmen en aan de muur waar je planken aan zou op kunnen hangen zitten de meters ????. Ik ben nog hard aan het nadenken wat ik met die ruimte kan doen dat t tóch nog praktisch is en er voorraad kan staan. En de dweil en stofzuiger, haha!

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Ik had mijn kelderkast al een keer ge-restyled maar was nog niet helemaal tevreden. ik heb een vrij diepe kelder waar ook pannen e.d. staan die ik niet vaak gebruik. mijn keuken is niet zo groot dus er staat best veel in de kelder. Het is nu al een stuk beter dan het was maar die bakjes zijn echt een idee. Na de decembermaand weer eens lekker aan de slag ermee.

Oooh wauw! Wat een verschil. Dit wil ik ook en die bakken zijn inderdaad vet handig. Hmm, ik voel een nieuw klusje aankomen.. :)

Hee wat grappig, ik heb ook plannen om onze voorraadkast op te ruimen met behulp van Ikea Variera bakken! Lekker goedkoop en zoooo handig! Jouw manier van de inhoud op de bakken schrijven ga ik zeker overnemen, ik zat namelijk eerst aan kaartjes/etiketjes te denken.

Wat ziet dit er mooi uit! ‘Helaas’ is mijn voorraad kast open. Ik heb planken met daarop Ikea kistjes . In elk kistje zit voorraad. Het is opgeruimd en staat heel leuk als je het huis binnenkomt.

Ja, die zijn ook heel leuk! Zeker als je voorraadkast open is, staat dat een stuk warmer! ????

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Hahaha, ik dacht dat onze voorraadkast een zooitje was, maar jij wint overduidelijk! ???? Maar de make-over is behoorlijk geslaagd, wat een mooie voorraadkast is dat nu zeg! Het idee om met bakken te werken is erg handig en functioneel, ik denk dat ik dat zeker ga overnemen.

Haha, ik voel me vereerd die wedstrijd te winnen ????????

Wat ziet dat er georganiseerd uit, ik ga mijn voorraadkast ook zo organiseren, mag ik vragen welke maat Varierabakken je hebt die van € 2,99 of van € 4,99?

Ik was hier ook benieuwd naar, maar ben bij de IKEA geweest dit weekend en in die van 2,99 passen de producten die ik zie op de foto echt amper dus ik ga ervan uit dat het die van 4,99 zijn!

Ik heb ze allebei! Voor de kaarsen de kleine, bovenste plank links, voor de rest de grote. :) In de meterkast heb ik ook nog wat kleintjes staan!

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Van waar zijn die houten planken?

bouwmarkt! En wit geverfd daarna. :)

Super handig. Nu wil ik ook een opgeruimde voorraadkast :)

Tip, Ikea heeft ook Variera plankinzet, deze kun je gebruiken als ‘trappetje’ voor op je planken.

En een vraag, wat zijn die oranje/gele en blauwe verpakking die rechts bovenin staan, met die gezichtjes erop?

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Mooi zeg! Ik ga meteen ook zo’n bakjes gaan inslaan bij de Ikea!

Wat super tof dit zeg, zie er super netjes uit! Vooral ook het witte.. prachtig, en steriel hihi!

Vooral lekker licht ook! Heb je nog tips voor een voorraadkast met planken aan beide kanten?

Wij hebben een kleine/langwerpige voorraadkast. Dus als je de deur open doet heb je alleen rechts en links ruimte

Mocht je nog tips hebben hoor ik ze graag!

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Hi Manouk! Ik vind het lastig om helemaal een goed voorstelling te maken van je kast, maarrr is het geen optie om de planken aan één kant te doen? En die misschien wat dieper te maken? Liefs! X

Wat ziet dat er leuk uit! Waar laat je de lege flessen, glas en bv de stofzuiger? Die dingen staan ook in de voorraadkast bij mij.

Lege flessen doen we in een krat achter in de auto ), net als glas, en de stofzuiger hangt aan rechterkant van de muur. Dat valt nu van de foto af.

Ik heb de bakken inmiddels gekocht en mijn voorraadkast is nu ook ingedeeld! :D

Oh, dan valt onze voorraadkast nog mee! Het eindresultaat ziet er geweldig uit, zo clean! Inspirerend. :-)

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Je hebt me geïnspireerd! Bakken gekocht en kelderkast nu heerlijk overzichtelijk en opgeruimd!

Super leuk om te horen! Geniet ervan!

Oh, lóve this. Wat is dit heerlijk! Daar kun je toch elke dag van genieten!

Vraagje: waar bewaar jij huishoudelijke apparaten, zoals de blender etc?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Hi, ik ben Shifra! Ik verbouw mijn huis, én mijn leven, samen met mijn man, dochtertje en onze hond.

Copyright © 2013-2018 | a Cup of Life

Door mijn website te gebruiken geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Oké!

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Ken je al die Amerikaanse opruim goeroe’s die hun perfect, opgeruimde voorraadkasten delen? Zo niet, ga NU naar Pinterest! Het is zo heerlijk verslávend om naar te kijken, mijn guilty pleasure. Ik droom ervan sinds ik mijn voorraadkast een make-over heb gegeven ?). Het voelde bijna onhaalbaar, omdat je in Amerika de perfecte bakjes en opruimspulletjes kunt kopen, en hier kon ik ze maar niet vinden. Maarrrrr het is gelukt. Mijn voorraadkast heb ik hélemaal opgeruimd en georganiseerd!

2 jaar geleden kwamen we in dit huis wonen en zag de voorraadkast er zo uit.

Net zwanger, kotsmisselijk en moe, maar ik móest en zóu de voorraadkast . Ook al waren we de hele woonkamer ondertussen ook aan het verbouwen. Haha! Don’t fight with a preggo woman.

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Ik scháám me om bovenstaande foto te laten zien, maar je weet dat het goed afloopt…

Ik durfde op een gegeven moment de voorraadkast niet meer open te doen als er mensen in de woonkamer waren. Ik was zo bang dat er iets uit zou vallen. Whaha! Maar zo ziet het er nu uit! Inmiddels al 3 weken!

Iets wat ik ALTIJD denk bij het zien van dit soort foto’s is: hoe lang blijf dit zo netjes? Wat doe je als je bijvoorbeeld plotseling bijvoorbeeld meer cola koopt? Is zo’n georganiseerde kast bestand tegen groei en gewoon het leven dat elke keer verandert?!! Haha! Dat was dus heel erg mijn focus: een kast zo inrichten en organiseren dat wat ik ook koop of doe, de indeling zou in principe moeten blijven werken.

1.Haal alles uit de kastHaal de HELE kast leeg, wees niet bang voor de troep en chaos die je maakt. Mijn hele woonkamer lag vol met alle spullen die in de voorraadkast stonden. Maar het hielp me om écht gefocust te blijven en de troep op te ruimen. Plus, ik kon veel beter zien wat ik allemaal heb en wat er weg kon!

2.Koop matching bakkenEen georganiseerde kast móet ook mooi zijn. Allemaal verschillende bakjes en maandjes zorgde voor zoveel extra chaos.

Tips voor het opruimen van je voorraadkast

Ik kocht bij Ikea bakjes! En het werkt ook nog eens heel fijn. Als ik ga koken pak ik bijvoorbeeld de ‘aardappelen-bak’ uit de kast zo mee naar de keuken.

3. Ga niet opruimen, begin met organiseren.Het voelt super overwhelming, al die troep bij elkaar. En je bent geneigd dan alles eerst op te gaan ruimen en uit te zoeken. Pak één bak en begin met de spullen waar je het meeste van hebt of de groep die je het makkelijkst overziet. Ik heb bijvoorbeeld veel bakspulletjes! Térwijl ik alles in een bak plaatste, zocht ik alles uit op houdbaarheidsdatum of spullen die ik eigenlijk nooit meer gebruikte.

4. Geef alles een labelOf in ieder geval de bakken. Dit is super belangrijk als er allemaal verschillende mensen in de kast duiken om even snel een snack te pakken of boodschappen op te ruimten. Labelen houdt alles efficiënt en georganiseerd, ook als bakken leeg raken.

Ik heb met een whiteboard stift op de bakken geschreven. En dat is perfect! Als je dit goed laat drogen, dan veeg je het er niet meer zomaar vanaf. Maar als je toch de bak een andere naam wilt geven, dan kun je hem nog prima schoonmaken!

5. Richt je kast inNadat alles in bakken zit, moet je het op de juist plekken gaat zetten. Misschien wil je sommige bakken wel in keukenkastjes zetten, andere bakken op een hogere of lagere plank om makkelijker te kunnen pakken. Plan de dingen die je dagelijks gebruikt op de planken waar je instinctief makkelijk naar grijpt .

Tags About Tips voor het opruimen van je voorraadkast